25/4/06

Postal amb boira


Benvolguda Atlàntida,

M'agrada aixecar-me prest i caminar durant hores. Sobretot en cap de setmana que és quan ho més ho puc fer. Sé que m'he d'excusar per haver estat tant de temps sense donar senyals de vida. Supòs que m'estava habituant.
Va ser dissabte de ben matí quan vaig arribar a una de les aturades de metro que donen a la part baixa de Manhattan i que guaiten a l'espina dorsal de Nova York (Carrer Broadway) quan em vaig trobar pràcticament sol al centre econòmic del món. La boira no deixava veure la part alta dels gratacels ni el final dels estrets carrers del downtown.
Aquesta ciutat és fotogènica perquè és cinematogràfica.
Retir moltes de les coses que vaig escriure en el post anterior. Aquesta ciutat és com una dona tímida. La coneixes quan t'hi enamores (i ara em record com el narrador que narra el principi del film "Manhattan" de Woody Allen, l'has vista? Faig meves les paraules del seu principi).
Nova York no és Nord-Americana. És holandesa.
Nova York és una ciutat de llibertat i respecte i de gent amb una amabilitat i una calidesa com mai havia conegut abans.
Aquesta és una característica de ser una ciutat-port.
Nova York és feta per inmigrants que han assolit el Somni.
Jo, un més.

Pel que resta, que sabis que visc a un pis compartit a Harlem, una de les zones més barates que he trobat (que sigui una zona barata no significa que sigui barata).
Compartesc la casa amb 3 persones. Em va bé així. Compartim menjar, tasques i despeses. També converses.
Entre aquests "flatmates" o companys de pis, una bella dona. Tot estaria bé si jo no fos un especialista en enamorar-me de dones guapes i intel·ligents. És fotògrafa. Fotografia mans. Té aquesta obsessió. Una obsessió fàcil i senzilla. Com a mi m'agrada.

Sí, Atlàntida.
Em sent lliure a una ciutat que se sent lliure.
Supòs que et costarà entendre això.

Però no t'oblid,
Jaqme

7 comentaris:

Jaqme ha dit...

Per cert, aquell matí vaig fer aquesta foto.

Jaqme ha dit...

Per cert, el captaire va ser un autèntic fracàs.
Recorda'm, blog, que no ho torni a fer pus mai!

Anònim ha dit...

verament, quant de temps! no sabia que m'agradaven tant els teus escrits, fins que t'has pres aquest descans, t'he enyorat

Buk ha dit...

Celebro que t'hi trobis tant a gust, Jaqme. M'encanta l'obsessió aquesta per les mans de la teva amiga fotógrafa. Alguns diuen que són les mans, i no els ulls, el veritable mirall de l'ànima.
Per cert, maquíssima, la foto de NY. Fas venir ganes d'anar-hi.

Salut
Buk

Anònim ha dit...

Potser em quedi amb la boira de Santa Maria, fixa't...:)

Anònim ha dit...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

Anònim ha dit...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»