21/2/06

Eivissa

Aquests dos darrers dies hi ha una lluita frenètica a Eivissa.
Uns volen enfonsar l'illa davall una ona de ciment i asfalt.
Altres només volen sobreviure.

Avui mateix 80 agents de la Guàrdia Civil ha carregat contra els que pacíficament s'oposen a l'entrada de les màquines. Hi ha detinguts i atacs d'ansietat.

Fa molta llàstima, ràbia i mal que et peguin i et persegueixin per defensar allò que estimes. Estimar alguna illa balear és dolorós. Els que estimam allò que hi ha sobre elles --tant és si és llengua, cultura, patrimoni, història, tradicions o natura-- sempre acabam rebent.

Per què?

Eivissa, avui tu ets l'Atlàntida.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Perquè a aquest món, n’hi ha que hi venim a patir. Què vols fer-hi. Des de la península, i encara que no serveixi per a res, vagi el meu suport cap a la Plataforma "NO VOLEM AUTOPISTA" d'Eivissa. Ànims!

Anònim ha dit...

No és la primera vegada que public aquest poema de Ponç Pons:

Si sabessis com ès
dur i difícil cantar
un paisatge que es romp
de ciment i d'estranys,
sentiries també,
amb tristesa, que al fons
del teu cor neixen llàgrimes.

Mai és tard per la defensa del territori, i mai heu de perdre de la memòria qui ha fet possible (PP-UM) tanta endemesa. Ànim, Eivissa!!

neus ha dit...

tot llegint-te m'ha vingut a la memòria una cançó dels "jat'ho"... però tot i que recordo la tonada, només recordo una frase de la lletra... "verge eres fa cent anys i ara et maten poc a poc" i em vénen a la memòria fragments petits però inconnexes... ummm... la coneixes?
" i els que estem imbuits pet seu entorn, admirats per sa presència de la mar.... la mar...."
coi de memòria!

Salut i ànims!!

Jaqme ha dit...

El Pensador: Com que "Perquè a aquest món, n’hi ha que hi venim a patir. Què vols fer-hi."??? Canviar les coses. No patir pus per causes que puc evitar. No patir pus per causes externes. No patir més per qüestions polítiques. Això i més vull fer-hi.

Sa tanca: Tota la raó tens. Encara que no crec que la culpa sigui dels partits política, sinó de la gent, de tots, també de tu i jo, que ho permitim i callam.

Elur: La Memòria... sempre Ella...

Anònim ha dit...

No t’enfadis, home. Està molt bé que vulguis lluitar per no patir; patiràs en fer-ho, però. ;-)

AiR ha dit...

Un Novembre vaig fugir a Eivissa... En vaig quedar captivada.Em sap molt de greu el estan fent.

Anònim ha dit...

Vaig sentir dir que na Kabrum havia dit que no passava res, que seria com a Mallorca: quatre crits, i llavors silenci, i tots els que protestaren emprant les autopistes. Tenim els que ens mareixem...

Un indígena ha dit...

La cosa és seriosa i no seran quatre crits, però tampoc és previsible que el PP modifiqui cap dels seus projectes. Impasible el ademán.

neus ha dit...

Jaqme! aquest matí he sentit al Bassas dient que el projecte es parava? ho he entès bé? espero i desitjo que sí. Felicitats per la part que et toca!
un petó!

Anònim ha dit...

Super color scheme, I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»