13/10/08

Souvenirs


Un dels jocs del carrer de la meva infància tractava de cercar l'entrada del túnel dels russos que creuava tot el barri.
El túnel estava ple de màquines i d'enemics que espiaven a les nostres famílies.
Fins i tot mai vàrem descartar que els nostres pares fossin espies secrets a les ordres d'alguna potència mundial.
Era la guerra freda, i la nostra imaginació es veia afectada pels esdeveniments i la història d'un món desconegut.
Totes les possibilitats eren obertes.
Era l'època en que la sèrie "V" ens congregava davant la tele, en un dels majors esdeveniments setmanals.
A l'escola tots volíem ser amics dels alumnes les famílies dels quals havien construït búnquers davall casa seva.
Per si hi havia un atac nuclear.
Els búnquers encara existeixen i els xalets que les custodien, també.
I estic convençut que molta de gent del poble té un mapa mental fet d'on es troben.
Només per si un cas.

***

L'altra dia vaig estar convençut, això sí, per un moment, que si l'espècie humana tingués un depredador, un competidor fort en l'escala animal, no hi hauria tanta depressió emocional.
El depredador caçaria els més dèbils.
Viuríem en un món sense invàlids ni vells.
Posats a triar m'estim més viure en un món imperfecte que no en un món on només els més forts tenen garantida la supervivència.
Això deu tenir alguna cosa a veure amb el capitalisme salvatge.
Segur.

10 comentaris:

EQMEVD ha dit...

Aquesta és també una de les coses que ens fan ser humans.

michele ha dit...

jo crec que com que no tenim un competidor o depredador natural mos hem organizat per ser noltros mateixos enemics naturals,i crec mos surt la mare de bé.
especialment cuan se junten la estupida força bruta i l'ambició desmesurada de gent sensa cervell ni anima, la destrucció esta asegurada.de totes maneres tenir un bunker t'ajuda, a no pensar en aquestes temes de menor importancia i, a pasar totalment dels problemes dels altres.

Krahm ha dit...

Si tinguéssim un competidor per sobre, o al manco a la mateixa altura, seria qüestió de temps la seva eliminació.

No ens bastaria construir defenses contra ells i sobreviure, ja que no podem permetre no ser els "éssers superiors i posseïdors del" planeta. Una amenaça així només pot venir acompanyada d'una resposta encara més forta.

I és que, els lleons no pretenen eliminar totes les gaceles, entre altres coses perquè les necessiten. (el competidor tampoc ho faria amb nosaltres a no ser que fos "intel·ligent"). Però nosaltres mataríem fins a l'extinció.

Anònim ha dit...

Jo també m'estim més un mon imperfecte, però... realment seria perfecte un mon on mos carregam es més dèbils en lloc d'ajudar-los?

Me costa imaginar-me un mon perfecte, si no hi pos un poc d'imperfecció a qualque banda me resulta aburrit, i per tant ja no és perfecte

Jaqme ha dit...

EQMEVD: Humans= Bones persones?

Michele: Als llocs del món amb més densitat de població és on hi ha més problemes de convivència. Deu ser per això? Sí. Som el nostre enemic. El proper meteorit en xocar contra la terra.

Krahm: Ets un savi. La segona part d'aquest post prové d'una conversa amb tu. No som tan intel·ligents com els lleons, els humans.

Carme: Això demostra que la perfecció és la més gran imperfecció. És un concepte buit de significat. Plató i cristianisme en estat pur. Se basa en el més enllà (el món del més enllà, el món de les idees...) per fer-nos creure que és real. I ens ho hem cregut.

EQMEVD ha dit...

humans vol dir humans.
Això de ser bo o dolent li deixo a en Rousseau.

Bua ha dit...

El cine ens mostra repetidament aquest costat que tenim els humans, del qual parla el post i després comenta molt bé Krahm.

Si arriba un King Kong, l'hem de matar. Fort i no et moguis. I si és bondadòs? No ho volem ni saber...

I tots aquests safaris (no fotogràfics) africans que desgraciadament han quasi-acabat amb les feres i altres espècies animals?

És això qüestió de supervivència, o matar per matar?

No anam, no.

Ens ho hauriem de fer mirar.

Depriment.

Jaqme ha dit...

EQMEVD: Rousseau no ho sabia. Millor Spinoza. :)

Bua: Depriment, sí. :P -Tothom s'ha fixat més en la segona part del post. Però jo som de més la primera. Tu has estat en algun búnquer al teu poble?

Bua ha dit...

Búnquer, búnquer, no. Crec.
Però potser sí.
Hi ha algún soterrani que ho pot semblar.

neus ha dit...

M'has fet recordar un episodi dels Simpson on s'apropa un meteorit al poble i tots volen refugiar-se al búnker del pobre Flanders, fins al punt de que en sobra un, degut al poc espai, i el fan fora a ell... l'argument va ser que ningú necessitaria una botiga per esquerrans!! (quina indignació, la meva! :P)
Al meu poble desconec si hi ha búnkers, però qui se n'hagi fabricat algun se'n guardarà prou d'obrir la boca.

Si tinguéssim un depredador natural, potser ja no hi seríem i potser en aquest sofert planeta hi regnaria un equilibri perfecte, naturalment parlant. M'agrada pensar que sí.