6/1/06

Postal des dels Països Catalans

Benvolguda Espanya,

Ja hi tornam a ser.
Per què cada cert temps un espanyolíssim militar teu ha de recordar-nos, a noltros, els catalans, que sou voltros que teniu l'exercit i les armes? Per què cada cert temps has de recordar-nos que hem de fer bondat? Per què has de recordar-nos que ens vols submisos? Per què, cada cert temps, et cal recórrer a l'article -el vuité- més funest de la constitució espanyola?
Avui, aquest militar teu, el tinent general José Mena Aguado, ha anunciat que l'exercit (espanyol) ha d'intervenir (1. A Catalunya? 2.Contra els catalans? 3. Contra allò que els catalans han votat? 4. Contra els polítics catalans? 5. Contra la democràcia catalana?) si l'Estatut (català) vulnera la Constitució (espanyola).
M'agradaria saber com ho pensa fer i de qui pensa vessar la sang. Perquè una de les funcions de qualsevol exercit no és garantir la Pau (i aquest home és un bon exemple), sinó vessar la sang per garantir un poder determinat.
Em torna a saber molt de greu tanta maleducació i tanta antipatia per part teva.
El que està clar amb aquestes declaracions són dues coses que ja sabíem: que som un país colonitzat, i que si no fem bondat no només estarem colonitzats, sinó també que estarem ocupats o invadits militarment.
Començam a estar acostumats a que, de tant en quant, siguis tan sincera i honesta. Començam a estar acostumats a que et llevis la màscara i que mostris el teu vestit de gala (el mateix vestit que porta el militar, el mateix Mena Aguado, a la fotografia que il·lustra aquest post).
T'agraïm tanta sinceritat, Espanya. Però aquesta sinceritat, a mi, i ja t'ho vaig dir un pic, em dol, per antipàtica i per maleducada. Per nazi i supèrbia. Per tancada i dogmàtica. Per poc original i per anti-pacifista (o el que és el mateix: bel·licista).
L'Estatut, i pot ser això sigui el més tràgic de tot, és el de menys. Això ja ho saps.
El que t'importa no és que noltros puguem tenir més llibertat, sinó mantenir el teu poder, continuar amb l'espoli, continuar amb el genocidi cultural i lingüístic.
Em dol que mai canvïis.

Segurament demà o un d'aquests dies faràs dimitir o demanar excuses al pobre Mena Aguado. Tant és si ho fas o no. El mal ja està fet. I el que és pitjor per contradictori i absurd és que el facis dimitir per haver dit el que tota tu pensa.

Una salutació des de la meva illa,

Jaqme

5 comentaris:

Amb cal·ligrafia tremolosa ha dit...

Quin criteris delimiten el que es pot considerar delicte d'apologia del terrorisme??? Tot i que ben pensat aquest militarutxo fa quelcom de pitjor, fa apologia de la gerra!!!
I encara s'atreveeixen a insultar a en Carod o a n'Otegui, què mai en la vida no han gosat proferir amenaces d'aquesta envergadura?
Segur que en Milosevic, el serbi, va començar així.

Ferran Caballero ha dit...

Malgrat la gran quantitat de feixistes que habiten a l'Estat, no crec que es pugui dir que tota espanya pensa igual. És un error que ens porta a perilloses simplificacions que, si critiquem que facin els altres, no hauriem de fer nosaltres.
Fins als collons de tants menas.

Quico Ventalló ha dit...

De fet les colonitzacions espanyoles sempre s´han basat en el saqueig i en la imposició de les creences irracionals d´una secta. Nosaltres som la darrera colònia i ens toca mantenir aquesta tradició rapinyaire i inculta del regne espanyol. Una creu! :(

Buk ha dit...

Españññññña no enganya a ningú. No cauen les màscares, perque no hi han hagut mai, de màscares. Tots sabem el que és i com pensa el país veí. Això és el més trist de tot. Que el que ha dit aquest fatxa ho pensa molta gent. I després ens diuen terroristes a nosaltres. Quins collons! Tot plegat fa molt de fàstic.

Salut
Buk

Antoni ha dit...

I al damunt avui sentim comparar la llengua amb les sevillanes...